Succesverhalen!

"Ik weet nu wat mijn valkuil is, en hoe ik er mee om moet gaan."


Tijdens een avondje uit werden er foto’s gemaakt en binnen de vriendengroep met elkaar gedeeld. Iedereen werd herinnerd aan een fijne en gezellige avond met lekker eten en drinken. Toen ik kritisch naar de foto’s keek waar ik zelf op stond, zag ik een vrouw die mij niet beviel. Wie is die volle dame? Tijd voor actie!

Actie ondernemen

Ik kreeg mijn gewicht echter niet zelf onder controle. Iedere keer als ik op de weegschaal stond constateerde ik dat het cijfer mij niet beviel. Inmiddels 90 kg, daar moet echt iets vanaf! Via social media zag ik een advertentie over het PS. food & lifestyle programma voorbij komen. Zou dat iets voor mij zijn? Ik besloot een kennismakingsgesprek te plannen met een coach bij mij in de buurt.
In maart had ik het eerste gesprek met Miriam van Best Change. Het was een heel open, duidelijk en prettig gesprek.

Nadat ze me alles uitlegde over het programma mocht ik er rustig over nadenken van Miriam. Maar voor mij was het meteen duidelijk: dit moet ik gaan doen!
Waarom nog wachten? No excuses. Dit was precies wat ik wilde en het moest lukken. Als een ander het kan, dan ik toch zeker ook.

Met het starterspakket en goede zin ging ik weer naar huis.

De fijne consulten

Wekelijks kwam ik bij mijn coach voor o.a. een weegmoment en goede en fijne begeleiding. De metingen die gedaan worden zoals BMI, vetmassa, spiermassa en lichaamsvocht gingen de goede kant op! Na 7 maanden was ik 15 kg lichter en op mijn streefgewicht. De complimenten vlogen mij om de oren en eerlijk gezegd was ik ook heel erg trots op mijzelf.

Een geweldig resultaat!

Nog nooit is afvallen zo snel en makkelijk gegaan. Heerlijke eenvoudige recepten, meerdere eetmomenten per dag en geen honger. Hoe is het mogelijk. Dit is heel goed te doen en nog nooit was er zo snel resultaat te zien. Nu is het van belang dat ik ook mijn gezonde gewicht behoud. Ik vind het fijn dat ik nog een jaar onder begeleiding blijf bij mijn coach. Mocht ik dan toch weer wat aankomen, wat ik betwijfel, dan kan ik op tijd ingrijpen.

Inmiddels heb ik geleerd wat mijn valkuil is. Voor mij is het van belang dat ik tijdig, verantwoord en genoeg eet. Daarnaast moet ik op tijd gaan slapen. Als ik dat niet doe zou ik kunnen terugvallen in oude gewoontes en dat wil ik absoluut niet! mensen die mij een tijdje niet hebben gezien zijn verbaasd dat ik zo ben afgevallen.

Vol trots vertel ik over het PS. food & lifestyle programma en met name hoe lekker en eenvoudig het is. Lekker en gezond eten is niet ingewikkeld, als je maar naar jezelf blijft kijken en luistert naar je lichaam. Jezelf uithongeren is zéker niet goed en nodig. PS. food & lifestyle heeft mij geholpen naar een gezonde levensstijl!

Miranda van Asch (35 jaar), Nijkerkerveen (Nijkerk)

Miranda deed het traject gezellig samen met haar moeder Linda.... lees hieronder het succesverhaal van Linda.

Deze dames wonnen samen een fotoshoot bij PS. food&lifestyle en zijn landelijk de campagnemodellen voor januari 2024

Voor

Na

Bekijk deze leuke video van Miranda en Linda.

Heel even zie je mij (hun coach) ook voorbij schieten.

"AIk voel mij nu als een vis in het water in mijn eigen lijf."

"Het is het zo waard! "

Aankomen ging geleidelijk. Jarenlang woog ik tussen de 64 en 68 kilo, en was lekker fit. Jaren 72 kilo, ook nog best fit. Ongunstige omstandigheden, en steeds wat zwaarder geworden, tot uiteindelijk meer dan 82 kilo. Daar voelde ik mij niet fijn bij. Bovendien kreeg ik steeds meer pijn in mijn voeten en sporten wilde gewoon niet goed lukken. Mijn dochter vertelde dat ze bij een coach was geweest en dat ze bij haar wilde starten om met haar hulp af te vallen.

Actie ondernemen

Afkicken van de suikers en dan een goede start maken. Dat wilde ik ook wel, al had ik ook mijn vragen. Is dat met maaltijdvervangers en shakes? Bij de eerste weging kregen we een weekpakket mee. Met een boekje met recepten. Alles stap voor stap uitgelegd en zo begonnen. Ik was nog wel wat sceptisch. Wat zijn dat voor producten? Gelukkig mocht er veel vers en groenten bij, en waren er heerlijke maaltijden van te maken. Het kon eigenlijk niet mis gaan. En het viel mij 100% mee, want de 'vreselijke honger' die ik had verwacht bleef uit. Wel at ik echt nog te grote porties groenten. Dit bleek toen ik in week twee alles netjes ging wegen. Toch viel ik wel af, en al snel bleek met een testje dat we (mijn dochter en ik) ook in ketose (vetverbranding) zaten. Het is wonderlijk om te ervaren dat je zo lekker en gevarieerd kunt eten en toch afvalt. Door het receptenboek waren er ideeën genoeg! Ik kreeg er steeds meer plezier in.  Iedere keer weer uitkijken naar het weegmoment.

De fijne consulten
Het was fijn dat Miriam ons zo begeleide door ons allerlei feiten ter ondersteuning te vertellen, tips te geven en ons iedere keer verder introduceerde in ons traject. Ze stelde gerust, relativeerde of moedigde juist aan om zo door te gaan. Ze coachte ons op een prettige, gastvrijde en gemoedelijke manier. Ze nam de tijd voor vragen en om uitleg te geven. Dit alles maakte dat het heel vertouwd voelde. Het fijne was dat naarmate we verder kwamen in het traject, we met een nieuwe fasekaart weer duidelijk in beeld kregen welke PS food producten we konden vervangen, door andere gezonde alternatieven. Langzaam maar zeker vertrouwen opbouwen dat dit ook kan en welke lifestyle en voedingspatroon nodig zijn om nog verder af te vallen of juist op het gewicht te blijven wat bereikt is.

Af van mijn suikerverslaving
Mijn smaak is beter geworden en ik geniet ook van 'niet zoete' dingen. Deze ga ik steeds meer waarderen. Daar ben ik echt blij om. Wat mij verbaasde dat ik toch ineens enorm verlangde naar een grote schep bruine suiker op mijn 'ouderwetse zelfgemaakte havermoutpapje'. Ik was niet meer aan zoet, zoeter zoetst gewend, en toch was daar ineens dat verlangen naar een grote schep bruine suiker, op het moment dat ik iets van mijn oude eetpatroon ging maken. Gelukkig heb ik het kunnen weerstaan en het met fruit gegeten. Het smaakte mij die eerste keer niet echt. Maar na een week was dat gevoel van 'er moet suiker op!' weg, en nu is dit het 'nieuwe normaal'. Ik ben mij er terdege van bewust dat alle toegevoegde suikers een enorme aantrekkingskracht hebben. Deze blijven weerstaan vraagt om wel na te blijven denken bij wat ik eet. Niet gedachteloos dingen wegeten! Het blijft keuzes maken. En aandacht besteden aan het eten en mooie gezonde gerechtjes neerzetten. Bijzonder vind ik het hoe lekker eten gaat smaken als je minder suikers eet.

Tip
Als tip wil ik anderen mee geven om gewoon te vertellen dat je bezig bent om anders te gaan eten, om gezonder te worden, door een beter gewicht voor jou te bereiken. En er verder niet te veel aandacht aangeven als er dan allemaal argumenten komen waarom dit niet hoeft, of hoe het anders of beter kan. Houd vast aan je plan voor jezelf, zorg dat je de PS. voeding bij je hebt, zodat je verleidingen kunt weerstaan. Wanneer je eenmaal de positieven effecten ervaart, gaat dit steeds makkelijker!

Een geweldig resultaat!

Inmiddels weeg ik nog rond de 67 a 68 kilo en voel ik mij weer als een vis in het water in mijn eigen lijf. Het afvallen ging in zo'n hoog tempo en mijn lichaam veranderde zo snel, dat het mij soms moeite koste om er aan te wennen in die korte tijd. In ongeveer 3 maanden tijd was ik 12 kilo kwijt. In de maand daarna verloor ik nog 2 kilo, waarna ik besloot te proberen dit gewicht vast te houden. Dit lukt nu al twee maanden, en ik denk dat ik met alles wat ik heb geleerd, dit ook ga kunnen vast houden . Wat ik echt heb veranderd in mijn eetpatroon is dat ik veel meer groenten eet. Verder probeer ik voldoende eiwitten te blijven eten. Bij iedere maaltijd eiwitten, en bij twee maaltijden ook groenten. Verder eet ik veel minder koolhydraatrijke producten. Wel mag ik van tijd tot tijd een koekje van mijzelf. Een lekker toetje als ik uit eten ga, en een taartje als er wat te vieren is. Verder gebruik ik nu ook nog af en toe de PS tussendoortjes. Ook de american pancake's zijn een snel en eiwitrijke maaltijd als ik weinig tijd hebt, of slecht voorbereid ben. Daar doe ik een extra ei door het beslag, waardoor het echt een flinke maaltijd wordt. Niet goed voorbereiden is een valkuil! Wat ik heb geleerd is dat het helpt om van te voren te bedenken wat ik ga eten gedurende de dag. Dat de verse spullen in huis zijn gehaald. Dat er snackgroenten voor handen zijn, en dat ik gezonde alternatieven mee neem naar mijn werk, voor noodgevallen. 

Liefde voor gezond eten. Dat is goede zorg voor mezelf! Dat wil ik graag volhouden! En door alle nieuwe ontdekkingen, het mooie kookboek van PS food en lifestyle, de mails en onze coach Miriam om op terug te vallen, heb ik er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken! Zeker als ik mijzelf bedenk hoeveel beter ik mijzelf nu voel, nu ik niet meer al die overtollige kilo's meesleep. Dit loopt zoveel lekkerder de trap op!

Voor iedereen die start: Ik wens je heel veel succes en gezondheid. Het is het zo waard!  

Linda van Putten (55), Nijkerkerveen (Nijkerk)

Linda deed het traject gezellig samen met haar dochter Miranda.... lees hierboven het succesverhaal van Miranda.
Deze dames wonnen samen een fotoshoot bij PS. food&lifestyle en zijn landelijk de campagnemodellen voor januari 2024

Voor

Na

"Ik weet nu wat mijn valkuil is, en hoe ik er mee om moet gaan."


Tijdens een avondje uit werden er foto’s gemaakt en binnen de vriendengroep met elkaar gedeeld. Iedereen werd herinnerd aan een fijne en gezellige avond met lekker eten en drinken. Toen ik kritisch naar de foto’s keek waar ik zelf op stond, zag ik een vrouw die mij niet beviel. Wie is die volle dame? Tijd voor actie!

Actie ondernemen

Ik kreeg mijn gewicht echter niet zelf onder controle. Iedere keer als ik op de weegschaal stond constateerde ik dat het cijfer mij niet beviel. Inmiddels 90 kg, daar moet echt iets vanaf! Via social media zag ik een advertentie over het PS. food & lifestyle programma voorbij komen. Zou dat iets voor mij zijn? Ik besloot een kennismakingsgesprek te plannen met een coach bij mij in de buurt.
In maart had ik het eerste gesprek met Miriam van Best Change. Het was een heel open, duidelijk en prettig gesprek.

Nadat ze me alles uitlegde over het programma mocht ik er rustig over nadenken van Miriam. Maar voor mij was het meteen duidelijk: dit moet ik gaan doen!
Waarom nog wachten? No excuses. Dit was precies wat ik wilde en het moest lukken. Als een ander het kan, dan ik toch zeker ook.

Met het starterspakket en goede zin ging ik weer naar huis.

De fijne consulten

Wekelijks kwam ik bij mijn coach voor o.a. een weegmoment en goede en fijne begeleiding. De metingen die gedaan worden zoals BMI, vetmassa, spiermassa en lichaamsvocht gingen de goede kant op! Na 7 maanden was ik 15 kg lichter en op mijn streefgewicht. De complimenten vlogen mij om de oren en eerlijk gezegd was ik ook heel erg trots op mijzelf.

Een geweldig resultaat!

Nog nooit is afvallen zo snel en makkelijk gegaan. Heerlijke eenvoudige recepten, meerdere eetmomenten per dag en geen honger. Hoe is het mogelijk. Dit is heel goed te doen en nog nooit was er zo snel resultaat te zien. Nu is het van belang dat ik ook mijn gezonde gewicht behoud. Ik vind het fijn dat ik nog een jaar onder begeleiding blijf bij mijn coach. Mocht ik dan toch weer wat aankomen, wat ik betwijfel, dan kan ik op tijd ingrijpen.

Inmiddels heb ik geleerd wat mijn valkuil is. Voor mij is het van belang dat ik tijdig, verantwoord en genoeg eet. Daarnaast moet ik op tijd gaan slapen. Als ik dat niet doe zou ik kunnen terugvallen in oude gewoontes en dat wil ik absoluut niet! Mensen die mij een tijdje niet hebben gezien zijn verbaasd dat ik zo ben afgevallen.

Vol trots vertel ik over het PS. food & lifestyle programma en met name hoe lekker en eenvoudig het is. Lekker en gezond eten is niet ingewikkeld, als je maar naar jezelf blijft kijken en luistert naar je lichaam. Jezelf uithongeren is zéker niet goed en nodig. PS. food & lifestyle heeft mij geholpen naar een gezonde levensstijl!

Sandra de Boer (55 jaar), Hoevelaken

Voor

Na

"Het geeft mij zoveel vertrouwen dat ik nu echt een nieuwe leefstijl heb."


Mijn gewicht waarmee ik ben begonnen bedroeg 103,3 kilo. Teveel om nog lekker te kunnen bewegen. Last van lichamelijke klachten. Daarbij was het kopen van kleding altijd een crime, constant de confrontatie dat de kleding die ik zo leuk vond, niet te verkrijgen was in mijn maat…Het keerpunt kwam toen ik mijn vriendin Sandra sprak, zij was begonnen met het PS. programma en had zeer goede resultaten. Het zette mij aan het denken…

Een vakantie in Italië waarbij het appartement alleen bereikbaar was door 6 trappen op te gaan, gaf de definitieve doorslag. Elke keer was ik buiten adem na 2 trappen, had moeite om boven te komen.

Elke hoogte die genomen moest worden in de hoge temperaturen, maakte me steeds bewuster van het feit dat ik zelf iets moest gaan ondernemen. Het succes van Sandra met PS. deed mij een besluit nemen.

Na mijn vakantie heb ik meteen een oriënterend gesprek in gepland met Miriam, maar eigenlijk was voor mij de beslissing al genomen. Ik ging dit doen! Na dit gesprek hadden we een voorzichtige doelstelling ingesteld van -15 kilo en zaten mijn fietstassen vol met het starterspakket.

Na enkele weken was het succes zo verslavend, dat het streefgewicht werd bijgesteld naar -25 kilo.

De eerste weken waren wennen om het geheel in te plannen binnen het gezin. Recepten werden opgezocht op de website, en het ene gerecht werd beter ontvangen dan de ander, door de gezinsleden. Door het opstellen van weekmenu’s en het vooraf klaar zetten van de doosjes met de benodigde PS. producten per dag werd de uitvoering steeds “makkelijker”.

Het was fijn dat de rest van het gezin met de recepten mee kon eten. Hierdoor werd het voor mij ook eenvoudiger om vol te doen. Waar ik PS. producten gebruik voor bijvoorbeeld pasta, gebruiken zij de standaard pasta producten uit de supermarkt. Ook het sociale leven ging gewoon door. Tijdens het volgen van PS. heb ik tijden gekend, dat ik elke week wel een keer uiteten ging. Samen met coach Miriam keek ik vooraf op de menukaart, zodat ik beslagen ten ijs kwam en toch lekker kon eten zonder meteen mijn levensstijl in de war te brengen.

Ik heb het zelfs weten te presteren om in 1 week 4 keer uiteten te gaan en uiteindelijk toch nog 100 gram af te vallen. Dit was een echte eyeopener. Door weloverwogen keuzes te nemen, kun je blijven genieten en hoef je niet alles aan de kant te zetten.

Uiteindelijk ben ik bijna 25 kilo afgevallen. Ik voel me fit, zekerder en ben veel minder moe. Afgelopen week was ik weer in Italië. Het nemen van de vele trappen was geen enkel probleem. Ik kon ze allemaal nemen zonder halverwege te hoeven stoppen en had nog lucht over toen ik boven was! Wat een verademing.

Mijn valkuil daar was toch wel het uitgebreide ontbijt met dolce en het aperitief in de middag. Ik heb het niet allemaal laten staan en geaccepteerd dat ik mogelijk iets zou aankomen. Na thuiskomst meteen weer volledig terug in PS. food & lifestyle programma en het valt me op, dat me dit geen moeite kost.

Ik heb van Miriam geleerd dat je goed moet luisteren naar je lichaam. Heb je echt wel honger? Ik merk dat ik minder moeite heb met het weigeren van iets lekkers. Dat ik minder lekkere trek heb.

Het ging eigenlijk voorspoedig, mede door mijn coach. Als ik een vraag had, kon ik haar op elk moment appen en hielp ze met een antwoord. Of het nou ging om een menukaart te beoordelen of omdat ik last had van de ketogriep. Enorm fijn dat je weet dat je iemand achter je hebt staan die je ten allen tijden kunt raadplegen.

Ik merk nu dat ik echt bewuste keuzes maak met eten. Thuis maar zeker buiten de deur.

En een ding is zeker, tijdens het volgen van het PS. food &lifestyle programma kun je nog steeds lekker gezellig uit eten, vooral ook. Blijven doen! Het geeft mij zoveel vertrouwen dat ik nu echt een nieuwe leefstijl heb.

Edith Andriesen (56 jaar) Hoevelaken

Voor

Na

"Ik voel me fitter en lekkerder in mijn vel dan ooit!"

Ik was altijd de persoon die alles kon eten zonder aan te komen, tot na mijn tweede zwangerschap. Mijn hormonen waren uit balans en de chocolade kwam elke dag uit de kast. Mijn lichaam schreeuwde om suiker en het leek alsof ik maar niet verzadigd raakte. De kilo’s zijn er daardoor ook snel aangekomen.

Al snel merkte ik dat ik hier iets aan moest doen. Ik heb uiteindelijk verschillende dingen gedaan en geprobeerd om op eigen kracht af te vallen. Dit bleek voor mij niet de beste manier te zijn en kwam telkens weer aan. Heel frustrerend!

Toen ik via een kennis hoorde over PS. food & lifestyle, heb ik direct een afspraak gemaakt voor een intake gesprek bij het PS. food & lifestyle center bij mij in de buurt. Eerlijk gezegd, was ik nog wel wat sceptisch. Zoveel lekkere dingen eten, 6 x per dag en dan toch afvallen? Ik dacht, ik probeer het gewoon. En met die beslissing ben ik nu erg blij. PS. food & lifestyle was echt de reset voor mij die ik nodig had. Het prettigste vond ik dat je totaal geen honger gevoel hebt en ook gewoon met je gezin kan avondeten zonder apart te hoeven koken. Nu ben ik een jaar later nog steeds op gewicht. Ik heb van mijn coach geleerd anders te eten, en niet minder. Te genieten en toch in balans te blijven. Ik voel me fitter en lekkerder in mijn vel dan ooit. Dit gun ik iedereen.

Tatiana Voorbrood (43 jaar), Zevenhuizen (coaching door Balance Bleiswijk)

Voor

Na

“Het ging zo makkelijk!"

Het moment dat ik besloot te gaan Powerslimmen (nu PS. programma) was op vakantie in 2021. Ik voelde mij ongelukkig in mijn vel. En ik dacht
ik ben 50 en wil straks geen uitgeteld, futloos iemand zijn. Het roer moest dus om.
Op 18 augustus ben ik begonnen en in december, stond de teller op -20 kilo. Ik ben klaar! En voel mij fantastisch. Samen met mijn coach ben ik nu aan het opbouwen en daarvoor krijg ik nog een jaar lang gratis begeleiding.

Het programma was voor mij ontzettend goed te volgen, het ging zo makkelijk.
De fasekaarten, de weekmenu’s, het kookboek en de website maken het plan heel eenvoudig te volgen. Ik kreeg een handig planboekje om de week voor te bereiden en hoefde verder niet meer te bedenken wat ik zou eten.

Mijn coach Miriam van Best Change was er altijd voor mij. Elke week ging ik voor een consult. Miriam was mijn voorbeeld dat het kon! Ze heeft tenslotte het programma ook zelf gedaan en is nog steeds gezond, slank en fit. En meer overtuiging had ik niet nodig, mijn moeder is namelijk ook afgevallen met het PS. programma. Naast de nodige motivatie van Miriam, had ik ook erg veel discipline.
Uiteindelijk moet je het zelf doen en voor jezelf en niemand anders.

Voor mij waren de 6 eetmomenten ideaal.
Je kunt gewoon ook iets bij de koffie en thee nemen, de PS. food & lifestyle koeken, repen en desserts waren een uitkomst. Snoepen, maar dan wel gezond. Koolhydraatarm en eiwitrijk eten doet echt veel met je, dat had ik zo zelf niet bedacht.
Ik heb totaal geen honger gehad en de kilo’s vlogen er vanaf en daarbij voelde ik mijzelf steeds fitter worden. Ik heb ook het sporten weer opgepakt.

Van alle gerechten is de Beef Shanghai met sojarijst mijn favoriet. Ik heb ook veel recepten en foto’s daarvan met mijn coach uitgewisseld. Zo deden we samen inspiratie op en werd koken ook weer leuker. Mijn gezinsleden hebben ook veel meegegeten en geproefd, we hebben nu allerlei nieuwe gerechten en hapjes voor op tafel.

De begeleiding van Miriam heb ik als zeer prettig ervaren, een coach en de weegmomenten zijn ook een goede stok achter de deur. Ik ben super goed afgevallen en al heel erg tevreden, nu de leefstijl met begeleiding ook echt leren vasthouden wordt mijn uitdaging voor 2022. Maar dan heb ik alle vertrouwen in.
Ik kan dit!

Aline van Duijn (50 jaar), Hoevelaken

Na en voor

"Zo blij, Ik heb zelfs weer een spijkerbroek aan!“

Ik ben 50 jaar en nu 22 kilo kwijt. Bijna weer het gewicht van voor dat ik kinderen kreeg 25 jaar geleden.

De vakantiefoto van vorig jaar sloeg in als een bom. Ongemerkt ben ik de laatste 10 jaar aangekomen. Ik ben een echte zoete kauw en zit (door medicijngebruik) eigenlijk nooit vol. Bovendien was het avond eten halen en grote borden met pasta inmiddels gewoon geworden. Ik voelde mij allesbehalve fit, had het altijd warm en droeg alleen nog maar grote jurken. Zat mezelf echt in de weg.

Maar...


ik besloot dat ik mij niet meer zo wilde voelen.


Ik heb een eigen huidverbeteringssalon en mijn PS. food & lifestyle coach Miriam was een klant.

Miriam vertelde dat ze coach was geworden omdat ze zelf zulke goede resultaten had behaald met PS. food & lifestyle. Miriam vertelde over de
6 eetmomenten, de energie die je weer krijgt en de grote variatie aan producten, die ik ook makkelijk naar mijn werk kan meenemen. Daarop nam ik het besluit en zo begon ik twee weken voor kerst met PS. food & lifestyle.


Nu of nooit dacht ik.

De kilo’s vlogen eraf en ik voelde enorme energie vrijkomen. Ook vielen de resultaten soms tegen, zonder mijn coach had ik het dan zeker opgegeven. Ik heb van Miriam geleerd mij niet zo op mijn gewicht te focussen, maar op de verhouding vet, vocht en spieren. Mijn silhouet is zo veranderd.
Ik krijg niets anders dan complimenten; dat doet me goed en maakt mij trots.

Ik denk dat ik goed zelfstandig op gewicht kan blijven, mijn nieuwe eetpatroon is als vanzelf een gewoonte geworden. Ik zet met gemak gezonde maaltijden op tafel en kan zo af en toe nog heerlijk genieten van de PS. food & lifestyle Cantuccini koekjes.

Ik ben zo blij, inmiddels ook een hele nieuwe garderobe geshopt – en heb zelfs weer een spijkerbroek aan!

Angela van de Rest (50 jaar), Bjoetie Kamer, Hoevelaken

Na en voor

"Wat mij in 10 jaar niet was gelukt, is nu dus wel gelukt!"

Ik ben eind maart 2021 bij Miriam gestart en in juli heb ik mijn streefgewicht al bereikt. Ik wilde 10 kilo afvallen, maar dat is zelfs iets meer geworden.
Ik ben nu alweer meer dan een half jaar op gewicht en kan prima zelf in balans blijven.
Mijn eetgewoonten zijn echt veranderd.

De afgelopen 10 jaar was ik alleen maar zwaarder geworden, ik had overal pijntjes en last van mijn darmen, ook de dokters wisten niet waarom. Ik had een enorm opgeblazen gezicht en hield veel vocht vast. Ik ben kapster – een staand beroep en ben een hardloper, dus aan mijn beweging kwam ik wel.

Met enige sceptisch begon ik dan ook aan het traject, omdat ik zag dat het bij mij collega met een salon voor huidverbetering werkte.

Miriam verzekerde mij dat ik gewoon kon stoppen als het niet werkte voor mij.

Mijn eerste inzicht was dat ik te weinig at. Bij PS. eet je in fase 1 zo’n 6x per dag. Ik at vaak een ontbijtje en dan door de drukte in de kapsalon de hele dag niet, tot het avondeten. Ik leefde op koffie met melk.

Meteen de eerste paar weken, had ik al een veel minder opgeblazen gevoel en minder last van mijn darmen.
Ik vond het vooral moeilijk om tijd te nemen voor de tussendoortjes. De lunch met extra groenten ging heel goed, ook omdat mijn collega meedeed. We hebben vaak lekkere salades gemaakt en er een PS. food & lifestyle broodje bij gegeten.

Miriam heeft mij vooral laten inzien dat het niet per se om de kilo’s gaat, maar om de verhouding.
Ik was nogal angstig geworden voor de weegschaal, vaak bleek ik wel afgevallen in vet, maar toch nog weer (maandelijks) vocht vast te houden.

Ik ging kruipend vooruit, maar stapje voor stapje heb ik mijn streefgewicht kunnen behalen. Miriam motiveerde mij om mij aan het plan te houden, soms hebben we het in overleg een beetje bijgesteld, met wat vetter eten, omdat ik dan harder ging.

Miriam heeft mij ook kunnen helpen met suppletie om stress te verminderen. Corona is als je een kapperszaak hebt nu niet echt iets positiefs. Maar ondanks deze stress ben ik dus toch goed afgevallen. Honger heb ik niet gehad.
De Cantuccini koekjes zijn (nu nog) mijn favoriet. Ik eet ze nu met blauwe bessen een beetje slagroom met zoetstof.

Inmiddels heb ik heerlijk gewinkeld en past alles weer wat ik leuk vind.
Ik voel mij zoveel beter en heb echt een nieuwe gewoonte ontwikkeld.
Ik zou aan andere willen meegeven dat het de investering waard is.

Iedere gram minder is een stap dichter bij je doel.

Wat mij in 10 jaar niet was gelukt, is nu dus wel gelukt.

Sandra Marcus (44 jaar), Amersfoort

Voor

Na

"Mijn trouwjurk moest zelfs worden ingenomen!“

Voor ik met PS. food & lifestyle begon woog ik boven de 90 kilo met 171 cm veel te zwaar.
Ik zat totaal niet lekker in mijn vel en had al tijden geen nieuwe kleding meer gekocht.
Ik was gewoon niet blij.

Ik heb een lijn verleden, zelfs een keer een maagband gehad. Na iedere lijnpoging kwam ik altijd weer aan en viel terug in oude gewoonten, ik werd daar niet vrolijk van en geloofde er ook echt niet meer in. Ik kon sporten wat ik wilde en mager eten, maar er ging bijna niets af ondanks al mijn inspanning.

De reden dat ik het nog één keer wilde proberen, was mijn aanstaande bruiloft. Ik zocht op de PS. food & lifestyle site naar een coach en kwam terecht bij mijn
coach Miriam.


Ze heeft mij uitgelegd dat ik waarschijnlijk te kampen had met insulineresistentie, met hoge pieken in mijn bloedsuiker waardes met extra vetopslag als gevolg. Overtuigd en met vertrouwen bij Miriam in deskundige goede handen te zijn, startte ik in januari 2021 met PS. food & lifestyle (voorheen Powerslim), in mei was ik 14 kilo afgevallen.
Mijn trouwjurk moest zelfs worden ingenomen, omdat ik eigenlijk niet meer dan 10 kilo mocht afvallen na het doorpassen.

Ik heb echt anders leren eten, ik eet nu zelfs vis en tomaat. De vele recepten in het kookboek en op de site gaven mij houvast voor gezonde keuzes en lekker eten.

Ik heb zelfs een heel eigen receptenboek gemaakt en uitgeprint voor in de keuken.

Mijn man en kinderen zaten soms jaloers naar mijn bord te kijken en gingen steeds meer mee eten met wat ik at. Ik kon op zondag heerlijk genieten van de PS. croissant met eiersalade en Miriam heeft mij veel tips gegeven voor wat te doen en kiezen bij BBQ’en, etentjes etc.

Natuurlijk was het soms ook lastig. Op vakantie had ik het echt even moeilijk omdat het dagritme en de eettijden anders waren. Ik heb toen een app gestuurd aan mijn coach Miriam en die reageerde direct meteen met advies en motiverende woorden. Ook mijn man heeft mij goed gesteund. Mijn grootste overwinning is denk ik wel dat ik sinds het PS. programma niet meer iedere dag op de weegschaal sta.


1x per week bij Miriam wegen gaf mij rust. Ik weet nu dat een beetje schommelen erbij hoort.

Eenmaal op gewicht vond ik het wel moeilijk. Ik had vooral angst om weer aan te komen, maar die angst is niet reëel weet ik nu. Ik blijf netjes 2x per dag groente eten en eet nu veel meer met plezier. Ik eet ook gewoon wel weer eens een patatje mee, maar compenseer daarna en ik plan nog alles, dat geeft rust en houvast. Ik denk echt dat ik nu op gewicht kan blijven, ik heb zoveel geleerd en ga nu echt anders om met eten en gewicht.

Ik ga nog 1x per maand naar Miriam en dan neem ik meestal mijn favoriete chocolade chunks mee. Ik hoef niet persé de PS. tussendoortjes, maar alles is gewoon zo lekker, dat ik mijzelf hiermee af en toe mag verwennen. De foto’s zeggen genoeg en toch besef ik het soms nog niet helemaal, mijn zelfvertrouwen moet nog een beetje meegroeien.


Aan andere zou ik willen meegeven dat het de investering dubbel en dwars waard is, ik voel mij zoveel beter.

Joyce van der Kruijf-Kerver (41 jaar), Eemdijk

Voor en na

"Het gesprek met mijn dochter was een echte wake-up call*"

Ik had een slechte conditie, last van fybromyalgie en veters strikken ging niet zo makkelijk. De aanleiding om te starten was een gesprek tussen mij en mijn dochter tijdens een moeder/dochter weekend. Samen met andere moeders en dochters waren we op Ameland en er stonden een aantal fysieke activiteiten op de planning. Ik was bij alle fysieke activiteiten degene waar iedereen rekening mee moest houden. Ik dacht aan mijn dochter te zien dat ze zich daar aan irriteerde. Toen ik haar een-op-een sprak, vroeg ik of ze zich voor mij schaamde. Ze begon ineens te huilen en zei: ‘ik schaam me echt niet voor je, maar mam, zo ga je niet oud worden!’. Dat was voor mij echt een enorme wake-up call.

Actie ondernemen. Ik besloot snel daarna een afspraak te maken met een PS. coach in ons dorp, namelijk Miriam van Best Change. Ik had een paar weken daarvoor al een succesverhaal gelezen op haar Facebook en ook al een print screen gemaakt. Ergens wist ik dus dat ik er een keer aan moest geloven om de knop om te zetten.
Een coach die je wekelijks begeleid (en zelfs nog een jaar na het bereiken van je streefgewicht) was voor mij een reden om te starten met het PS. food & lifestyle programma.

Ik verwachtte eerlijk gezegd dat ik het moeilijk zou vinden om brood, aardappelen, pasta en rijst achterwege te laten uit mijn voedingspatroon, maar dat is eigenlijk enorm meegevallen! De eerste maanden gingen me heel gemakkelijk af. De vaste structuur in mijn voedingspatroon vond ik erg fijn.


Daarnaast wist ik na een tijdje ook goed welke producten qua smaak het beste bij me paste. Niet alle producten vond ik namelijk even lekker.
Als ik soms een klein dipje had was er mijn coach die dan weer goede tips gaf en me motiveerde om door te gaan.

De reden dat ik het voor mijn gezondheid doe was elke keer weer een goede motivatie om niet op te geven (uit ijdelheid was het zeker niet, want dan had ik 30 jaar geleden al in actie moeten komen..).

Een geweldig resultaat In zo’n 8,5 maand ben ik maar liefst 35 kilo afgevallen. Van mijn man kreeg ik bij het behalen van mijn streefgewicht een grote bos bloemen. Mijn gezinsleden zijn al die tijd heel trots op me geweest omdat het zo goed ging. Mijn dochter, die toen in Spanje woonde, stuurde ik ongeveer elke week een selfie om te laten zien dat ik steeds slanker en slanker werd.

Inmiddels ben ik alweer 3 maanden op mijn streefgewicht (en zelfs nog iets lichter). Ik maak zeker nog gebruik van het jaar nabegeleiding bij mijn coach. Ik moet wel zeggen dat het nu wat moeilijker is dan in het begin. Juist om die blijvende balans te vinden tussen iets lekkers nemen maar ook goed op de koolhydraten te blijven letten. Dat vond ik met name rond kerst erg moeilijk. Maar ook toen lukt het me toch weer de knop om te zetten. Een gezond BMI behouden is nu voor mij echt belangrijk geworden.
Ik heb geleerd dat ik dus prima met mate koolhydraten kan eten. Ik let nu heel goed op dat ik niet meer terugval in mijn oude voedingspatroon.

Een hele leuke bijkomstigheid is dat ik nu eindelijk niet meer naar een ‘grote-maten’ kledingwinkel hoef maar dat ik gewoon bij reguliere kledingwinkels kan slagen voor mijn nieuwe garderobe! Daarnaast voel ik me nu veel fitter en word niet meer zo snel moe als ik ver moet lopen.

Ik hoop natuurlijk dat ik dit eetpatroon voor de rest van mijn leven kan volhouden. Ik heb een traag werkende schildklier dus verbranding gaat bij mij trager dan bij een normaal werkende schildklier. Ik ben daarom wel blij dat deze vorm van koolhydraatarm eten goed heeft gewerkt. Maar ik ken ook mijn valkuilen
en zal dus altijd op die goede balans moeten blijven letten.

Mijn tip voor jou

Als tip wil ik je graag meegeven: realiseer je wat koolhydraten voor ‘draken’ zijn en dat je echt best met veel minder van die draken ook lekker kunt eten. En houd altijd in je achterhoofd dat het voor je gezondheid zoveel beter is om niet teveel overgewicht te hebben.

Marjan Overmars (57 jaar), Hoevelaken

Voor en na

"Ik heb het afvallen niet als zwaar ervaren"

Mijn gewicht voordat ik met PS begon was 89 kilo. Voor mijn lengte was dit veel te zwaar. Buiten het feit dat ik mij helemaal niet comfortabel voelde met mijn gewicht.

Ik voelde me erg onzeker, mijn kleding zat me niet lekker, ik voelde me niet fit en ik had regelmatig last van mijn knieën. Dit vond ik enorme nadelen van mijn overgewicht.

Nadat mijn beste vriendin heel veel kilo’s was afgevallen door PS en hierdoor ontzettend goed in haar vel zat, heb ik contact gezocht met een coach. Miriam heeft me veel uitgelegd over het programma en ik heb besloten de stap te wagen.

Mijn allerbelangrijkste factor om te starten met PS was dat ik me met name weer fit wilde voelen en geen pijn meer wilde hebben in mijn lichaam.

 

Ik ben ongeveer 23 kilo afgevallen in zo’n zes maanden tijd. Nu al een half jaar aardig stabiel. Ik heb het afvallen niet als zwaar ervaren. Ik heb ontzettend lekker gegeten en zowel mijzelf als familie/vrienden verrast met de dingen die ik allemaal mocht eten en in wat voor hoeveelheid. En ik zag langzaam de weegschaal naar beneden gaan.   Miriam, mijn coach, heeft me enorm geholpen met de overgang naar de verschillende fases. Ik twijfelde geregeld aan wat ik wel of niet kon/mocht eten. Maar iedere twijfel werd hierin weggenomen. Ik ben hartstikke blij met Miriam als coach, want zonder haar was het me niet zo goed gelukt om af te vallen en met name om op gewicht te blijven.

 

Ik voel me op dit moment heel erg goed. Ik merk echt dat de vele kilo’s minder hebben gezorgd voor een fitter lijf en ik heb geregeld het gevoel dat ik energie voor tien heb.

Hier ligt ook mijn valkuil, want ik moet ook leren juist af en toe mijn rust weer te pakken. Hier zit ook mijn eyeopener. Door mijn lichaam te voeden en te vullen voel je je echt zoveel beter. Het zit met name niet in de hoeveelheid die je eet, maar wat je eet.

 

Ik denk dat een van mijn favoriete gerechten van de PS is een pannenkoek van PS met witlof en geitenkaas.   Ik heb geleerd om meer te genieten van mijn eten en dat ik best af en toe mag zondigen. Als ik daarna maar weer de balans terugpak waardoor ik op gewicht blijf. Ik hoop nooit meer terug te vallen en weer zo zwaar te worden. Een goede motivatie hierin zijn de foto’s van vroeger (die er niet veel zijn) en mijn kleding die een aantal kledingmaten kleiner is. Mijn oude(inmiddels veel te grote) kleding heb ik weggegooid toen ik mijn streefgewicht had bereikt. Ik vind het tegenwoordig heerlijk om iedere dag een flink stuk te wandelen. Toen ik te zwaar was moest ik mezelf regelmatig dwingen om te bewegen. Nu mis ik het als ik een dag niet of te weinig kan wandelen.

Irene van der Linden (42 jaar), Nijkerk

Voor

Na

Adres

Doctorandus W. van Royenstraat 1c

3871 AN Hoevelaken

tegenover de DHL
Parkeren voor de deur op de parkeerstrook

Doctorandus W. van Royenstraat 1c, 3871 AN Hoevelaken, Nederland

Contact

06-80 22 74 90

Openingstijden:

Coaching & Cryo4 op afspraak
ma- vr -> 9:00 - 18:00

di avond ->9:00-21:30

za -> alléén open voor Cryo behandelingen

zo -> GESLOTEN

Kvk: 78401356

Btw: NL003197205B84